facebook 08

nieuws

 

Flyer november december 2017

Lees verder...

Flyer november december 2017

Kijk op Kunst Ommen

Van 14 oktober tot en met 29 oktober stellen 41 kunstenaars uit Ommen hun werk ten toon in 45 winkels in het centrum van Ommen.

Stichting Vechtdalkunsten organiseert Kijk op Kunst in het centrum van Ommen. Een evenement, dat in 2008 begon, mag zich na tien jaar op rij nog steeds verheugen op enorme belangstelling. Geweldig om te zien hoe het toch al niet geringe kunstaanbod ook in de beide herfstvakantieweken het kunstseizoen verlengt.

Vijfenveertig winkeliers stellen etalage en winkelruimte ter beschikking om schilderijen, beelden en keramiek ten toon te stellen. De deelnemende winkeliers zijn herkenbaar aan de deurposter. Het nummer op de poster correspondeert met het nummer in de folder. De folder is verkrijgbaar bij de deelnemende winkeliers, diverse restaurants, in de bibliotheek en in de Carrousel.

Burgemeester Verkerk opent Kunstroute Ommen.

Vrijdagavond opende waarnemend burgemeester de heer Bas Verkerk officieel de eerste Kunstroute Ommen. Door een doek van een maquette op te lichten werd de kaart van Kunstroute Ommen met daarop twee mini fietsen zichtbaar.
Tom Lucassen, voorzitter van Stichting Vechtdalkunsten, prees in zijn inleiding de werkgroep Kunstroute voor de megaklus, die zij verricht heeft. Meer dan veertig kunstenaars laten op zeventien kunstpunten hun werk zien. Alle disciplines komen in de route voor: schilderen, beeldhouwen, glastechniek, keramiek, vilt, rvs, sieraden, houtsnijkunst, maar ook zangkunst.

Waarnemend burgemeester, de heer Bas Verkerk, stak de loftrompet over de vele activiteiten van Stichting Vechtdalkunsten. In zijn openingstoespraak wees hij nadrukkelijk op de economische functie, die kunst heeft voor horeca en overige bedrijven. Kunst verlengt en verbreedt het seizoen en spreekt een extra doelgroep aan. Juist voor Ommen is het surplus door kunst van groot belang.

Op zaterdag 26 en zondag 27 augustus van 11.00 tot 17.00 uur staan de kunstenaars op alle locaties klaar om hun werk te tonen. Een kunstpunt is te herkennen aan een strandvlag van Stichting Vechtdalkunsten. Brochures zijn gratis verkrijgbaar op ieder kunstpunt, in de boekhandels, de pop-up gallery, veel winkels, campings en horecagelegenheden. De route is met de fiets of auto te volgen.

 

Overlijden Pieter Veldman

Ommen.
Op woensdag 09 augustus jongstleden is Pieter Veldman op 65-jarige leeftijd aan een acute hartstilstand overleden. Pieter was een gewaardeerd schilder en vriend van Stichting Vechtdalkunsten. Pieter was altijd van de partij op Montmartre en bij overige activiteiten van onze groep. We zullen hem missen.

 
 
Wethouder Ko Scheele opent Montmartre 2017

Ommen.
Wethouder Ko Scheele opende zondagmiddag 16 juli Montmartre door de Kerkstraat om te dopen tot Rue d’Eglise. Hij plaatste het nieuwe bordje over het oude. In zijn openingstoespraak prees hij het kunstenaarschap van de Ommer kunstenaars. Elk jaar organiseert Stichting Vechtdalkunsten drie Montmartre zondagen en dit was de vijfentwintigste editie. Ongeveer 30 plaatselijke en regionale kunstenaars verspreidden zich rond de kerk op het Kerkplein en in de Kerkstraat om met hun kunst bezig te gaan: schilderen, aquarelleren, houtsnijden en beeldhouwen. Tevens was er keramiek, glas, sieraden en mozaïek. Ze vertelden de bezoekers enthousiast over wat hen boeit en hoe hun werk tot stand komt. Ook was er een portrettekenaar waar menigeen een karikatuur liet tekenen. Hans van der Velde luisterde het geheel op met zijn sfeervolle zang. Al met al een gezellig Parijs sfeertje in het centrum van Ommen met volle terrassen en geopende winkels. De volgende Montmartre zondagen, tevens koopzondagen, zijn op 30 juli en 13 augustus.

 
Nieuwsbrief juli 2017
kopnieuwsbrief


Nieuwsbrief juli 2017

Overzichtsexpositie
In onze pop up gallery Kerkstraat 7 en in de etalages van de Kerkstraat is een overzichtsexpositie van het werk van kunstenaars, die meedoen aan Kunstroute Ommen op 26 en 27 augustus aanstaande. Dinsdag 4 juli is de expositie feestelijk geopend.
Naast de gebruikelijke openingstijden op donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag is de expositie ook geopend tijdens de Ommer Bissingh dagen en koopzondagen.
Van harte welkom.

 

 Montmartre
Op de zondagen 16 juli, 30 juli en 13 augustus is iedereen welkom tussen 13.00 uur en 17.00 uur op het Kerkplein en in de Kerkstraat om te genieten van onze Montmartredagen. De kunstenaars zijn aan het werk, hebben ook werk meegenomen en willen graag vertellen over wat hen boeit. Vanzelfsprekend is het werk ook te koop. Om de sfeer compleet te maken is er live muziek.

Jumping de Driehoek
Van 3 tot en met 6 augustus zijn achttien kunstenaars aanwezig op deze manifestatie. In de Vechtdalstal vullen zij 12 paardenboxen met hun werk. Ook geven zij demonstraties in de hal en buiten op het plein.

Kunstroute Ommen
Op zaterdag 26 en zondag 27 augustus van 11.00 uur tot 17.00 uur laten meer dan 40 kunstenaars op 17 locaties hun werk zien. De feestelijke opening, door waarnemend burgemeester de heer Bas Verkerk, is op vrijdagavond 25 augustus om 19.30 uur in de pop up gallery. Van harte welkom! Brochures zijn vanaf begin augustus gratis verkrijgbaar bij diverse winkels, horecabedrijven, campings en natuurlijk in onze pop up gallery.

Wil je deze nieuwsbrief ontvangen? Ga naar CONTACT en meld je aan.

 

B&W en raad op bezoek

B&W en raad op bezoek op onze expositie in de Buitenkerk te Kampen tijdens Internationale Hanzedagen.Kunstroute Ommen

Kunstroute Ommen

Vanuit de Stichting Vechtdal Kunsten wordt dit jaar voor het eerst een Kunstroute georganiseerd.
Deze zal plaatsvinden op:

zaterdag 26 en zondag 27 augustus 2017 van 11.00 - 17.00 uur.

Inmiddels krijgt de Kunstroute Ommen steeds meer vaste vorm.
De kunstpunten zijn vastgesteld, de kunstenaars zijn definitief bekend, de routes zijn gefietst, vlaggen zijn besteld en de brochure ligt in concept bij de drukker.

Op de Kunstroute Ommen vindt u 17 zogenaamde Kunstpunten, waar 44 kunstenaars hun werk exposeren. Er zijn twee routes uitgezet: één ten noorden van de Vecht en één ten zuiden van de Vecht. Beide routes zijn ongeveer 25 kilometer lang en zowel met de fiets als met de auto te rijden. In de brochure vindt u een kaartje waarop de Kunstpunten zijn aangegeven. Begin waar u wilt, volgorde en rijrichting maken niet uit.

Het aanbod van kunstenaars is groot waardoor er sprake is van een grote verscheidenheid van de kunst. Er is van alles te zien:
schilderijen, beelden, keramiek, sieraden. U kunt kijken hoe de kunstenaars werken, met hen in gesprek gaan en natuurlijk ook voor u zelf een fraai kunstwerk aanschaffen. Dichterbij de kunst kunt u niet komen.
Op enkele Kunstpunten vindt u activiteiten voor kinderen en voor uzelf. Ook is er op een enkel Kunstpunt muzikale omlijsting. Wij hebben geprobeerd om op de Kunstpunten verschillende kunstdisciplines bij elkaar te brengen zodat u als bezoeker een gevarieerd beeld krijgt van wat de Ommer kunstenaars te bieden hebben.

De brochures zijn vanaf begin augustus gratis verkrijgbaar bij diverse winkels, horeca en campings in de gemeente Ommen en natuurlijk in onze Pop-up Gallery. Hier ziet u ook een voorproefje van de werken van alle deelnemende kunstenaars.

De Kunstroute Ommen is mede mogelijk gemaakt door

 

Internationale Hanzedagen Kampen

Vierentwintig kunstenaars van Stichting Vechtdalkunsten exposeren in de Buitenkerk in Kampen tijdens de Internationale Hanzedagen.
Deze zijn van 16 juni tot en met 18 juni. Het adres van de Buitenkerk is Buiten Nieuwstraat 101.
Openingstijden: vrijdag en zaterdag van 11.00 – 20.00 uur, zondag van 13.00 – 17.00 uur.

 

 

Flyer mei juni 2017

Flyer mei juni 2017

Nieuwsbrief april 2017
kopnieuwsbrief
 

Nieuwsbrief april 2017

Bestuursmutaties
Linda Vos-van Erk is per 01 april gestopt met haar bestuurstaken voor onze stichting. Wij bedanken Linda van harte voor het vele werk dat ze vol overgave met grote inzet verricht heeft. Als dank heeft ze een prachtige glazen schaal, gemaakt door Marjan van Schaik, ontvangen. Wij stellen twee nieuwe bestuursleden voor. Monique Pieters woont in Lemele. Ze heeft aan het Pieterpad een B&B. Haar belangstelling voor kunst en cultuur is groot. Haar taakgebied binnen het bestuur is Montmartre.Marjan Van Schaik, glaskunstenaar uit Dedemsvaart, al jaren uiterst actief binnen onze stichting komt nu ook het bestuur versterken. Ze heeft als taakgebied de Pop-up gallery. Het bestuur is erg blij met deze gemotiveerde en gedreven nieuwe leden.

 

 Vrijwilligers gevraagd
- Wil je op donderdag- , vrijdag- of zaterdagmiddag af en toe toezicht houden in de Pop-up gallery, meld je dan aan bij onze projectleider Babette Duinkerken, popupgallery@vechtdalkunsten.nl
- Rond 1 mei, 1 juli en 1 september moeten de A4 posters en / of flyers naar alle campings en vakantieparken gebracht worden. Wie houdt ervan lekker te fietsen in het buitengebied?
Aanmelden bij Tom Lucassen, voorzitter@vechtdalkunsten.nl

Kunstroute Ommen
De werkgroep ‘Kunstroute Ommen’ is zeer voortvarend bezig. Veertig kunstenaars hebben zich inmiddels aangemeld voor 20 kunstpunten. Op ieder kunstpunt zijn meerdere kunstenaars en disciplines. Reserveer zaterdag 26 augustus en zondag 27 augustus in je agenda en fiets gezellig met vrienden en familie langs onze kunstenaars. Er kunnen nog kunstenaars bij. Aanmelden bij onze projectleider Joke Veen – Bronsvoort, kunstroute@vechtdalkunsten.nl

Montmartre
De inschrijvingen op de Montmartre zondagen lopen al behoorlijk binnen. Er kunnen er nog meer bij. De data zijn: 16 juli, 30 juli en 13 augustus. Wil je je aanmelden, neem dan contact op met onze projectleider Aimée Magsino, montmartre@vechtdalkunsten.nl Een aanmeldingsformulier is ook via de website, www.vechtdalkunsten.nl onder de button activiteiten Montmartredagen te downloaden en te verzenden.

Wil je deze nieuwsbrief ontvangen? Ga naar CONTACT en meld je aan.

Mini Montmartre

In het kader van de WAK is er op zaterdag 27 en zondag 28 mei van 13.00 tot 17.00 uur een mini Montmartre in de Kerkstraat.Flyer maart - april 2017-1

Flyer maart - april 2017-2

Nieuwsbrief februari 2017
 

Nieuwsbrief februari 2017

Montmartre
De data voor de Montmartredagen in Ommen zijn bekend. Deze zijn zondag 16 juli, zondag 30 juli en zondag 13 augustus. Met de winkeliersvereniging is afgesproken dat dit ook koopzondagen zijn. Onze projectleider van Montmartre is Aimée Magsino. Voor deelname kun je je bij haar opgeven door een mailtje te sturen naar montmartre@vechtdalkunsten.nl Voor meer info zie ook onze website.

Jumping de Driehoek
Van 02 t/m 06 augustus wordt de achtste editie van CSI Ommen gehouden. Op dit topevenement kunnen internationale topruiters belangrijke punten halen voor de wereldranglijst voor springruiters. (Longines Rankings) Stichting Vechtdalkunsten is met veel kunstenaars en hun werk aanwezig. Een geweldige combinatie van kunst en topsport. Kunstenaars, die op de website van de Stichting staan, ontvangen separaat een uitnodiging om deel te nemen.

Kunstroute Ommen
Op zaterdag 26 en zondag 27 augustus van 11.00 uur tot 17.00 uur organiseert Stichting Vechtdalkunsten de eerste Kunstroute Ommen. Dit wordt een jaarlijks terugkerend evenement, altijd in het laatste volle weekend van augustus. De route bestaat uit twee fietsroutes: één ten zuiden van de Vecht en één ten noorden van de Vecht. Voor minder validen of bij slecht weer is de route ook met de auto te volgen. Per kunstlocatie zullen meerdere kunstenaars van verschillende disciplines aanwezig zijn. Voor opgave en informatie kun je tot 10 februari contact opnemen met onze projectleider Joke Veen – Bronsvoort via kunstroute@vechtdalkunsten.nl

ANBI status
Van de belastingdienst hebben we de positieve beschikking gekregen dat Stichting Vechtdalkunsten een culturele ANBI is. Donateurs en sponsors hebben hierdoor extra belastingvoordeel. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 125% van het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen mogen 150% van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.

Lid Rabo
In november hebben we naast onze prijs voor de pop-up gallery nog ruim €1300,- van de Rabo ontvangen. Dit kwam via Raboleden, die op Stichting Vechtdalkunsten gestemd hebben. Dit jaar nemen we opnieuw deel. U kunt ons helpen door nu lid van de Rabo te worden. Dit kost niets. Hoe? U googelt ‘lid worden Rabobank’ en u krijgt direct een lidmaatschapsformulier op uw scherm. Invullen en digitaal verzenden. Per mail houden we u op de hoogte wanneer uw stem uitgebracht kan worden. Alvast bedankt.

Wil je deze nieuwsbrief ontvangen? Ga naar CONTACT en meld je aan.

Cartoons Ommen in 2030

Op 19 december jongstleden hield de gemeente een inspirerende avond met als thema: de toekomst van Ommen in 2030. Vier kunstenaars van Stichting Vechtdalkunsten is gevraagd hierbij aanwezig te zijn om de gedachten in een cartoonachtige vorm samen te vatten. Azat Malikov, Babette Duinkerken, Emma Weelink en Claire Poutsma hebben fantastisch werk verricht. Bijgaand van drie kunstenaars een impressie. (zie bijlage)

 
Flyer gallery

Activiteiten 2017

Culturele ANBI

De belastingdienst heeft, met terugwerkende kracht tot 01 januari 2016, ons de beschikking culturele ANBI verleend. Een particulier mag 1,25 keer (125%) het bedrag van een gift aftrekken van de belastingaangifte.
Een vennootschapsbelasting betalende ondernemer mag 1,5 keer (150%) het bedrag van de gift aftrekken.Kunst kleurt leegstand.

Na een intensieve voorbereiding en presentatie in de voorronde zijn we door de vakjury van de Rabobank en door stemming van leden beloond met een totaalprijs van €4362,65. We hebben de prijs ontvangen voor ons project ‘ Kunst kleurt leegstand’. Hartelijk bedankt voor je stem.Expositie november en december

 

Opening expositie november en december

Woensdagavond 2 november is de expositie feestelijk geopend met een hapje en een drankje. Het was een heel gezellige bijeenkomst. De gallery is prachtig ingericht door Jeroen Bijl en Babette Duinkerken. Kom kijken op Kerkstraat 7 in Ommen.


Rabobank Coöperatieve weken.

Wanneer je lid bent van de Rabobank valt er één dezer dagen een stemkaart bij je in de bus. Tot en met 9 november kun je je stem uitbrengen. Jouw stem is geld waard! Met dit geld is het voor SVK mogelijk huidige kunstevenementen te continueren en een nieuw evenement, Kunstroute Ommen, op de kaart te zetten.
Dus..... stem op Stichting Vechtdalkunsten!


Maaike van Steenis boeit kunstenaars uit het Vechtdal. (28 september 2016)

Een geboeid gehoor heeft woensdagavond 28 september geluisterd naar een lezing van Maaike van Steenis. Deze trainer / coach, die haar sporen heeft verdiend als freelance fondsenwerver en zakelijk leider in de podiumkunsten, gaf bij Tante Pos in Ommen een lezing voor 70 kunstenaars uit het Vechtdal.

Stichting Vechtdalkunsten had Maaike uitgenodigd om haar kunstenaars kennis te laten maken met de ins en outs van het ondernemerschap. De kunstopleidingen besteden helaas heel weinig aandacht aan het ondernemende aspect in het kunstvak. Bij autodidacten is dit ook vaak een onderbelicht gebied. In een boeiend betoog nam ze de kunstenaars mee langs een aantal tips, do’s en don’ts. Onderwerpen als marketingmix, definiëring doelgroep, onderscheidend zijn, succesfactoren, communicatie, inleving, contactmomenten en waardering passeerden de revue.
Na de pauze sprak het bestuur met de Ommer kunstenaars over Kunstroute Ommen. Beginnend in 2017 wordt er in het laatste volle weekend van augustus de jaarlijkse ‘Kunstroute Ommen’ gehouden. Stichting Vechtdalkunsten ontwikkelt twee fietsroutes, die bezoekers langs ateliers, galerieën en pleisterplaatsen leidt. Op alle locaties zullen meerdere kunstenaars hun werk exposeren.


 


Op woensdag 28 september organiseren we een informatieve avond in de bovenzaal van Tante Pos.
Adres: Markt 17 in Ommen.

Het programma:
19.00 - 19.30 uur Inloop
19.30 - 20.30 uur Lezing door Maaike Steenis
20.30 - 21.00 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen
21.00 - 21.15 uur Pauze. Netwerkgelegenheid
21.15 - 21.45 uur Betrokkenheid kunstenaars bij de stichting
21.45 - 22.00 uur Kunstroute 2017

Het eerste kopje koffie / thee is voor rekening van de Stichting Vechtdalkunsten. Alle overige consumpties kunnen beneden aan de bar worden afgerekend.
Aanmelden bij de secretaris Elly Rijnders:
secretaris@vechtdalkunsten.nl

 


Nelleke van Loon – Fokkens overleden

Op zaterdag 16 juli jongstleden is Nelleke van Loon – Fokkens op 61- jarige leeftijd overleden. Nelleke was een gewaardeerd schilder en vriend van Stichting Vechtdalkunsten. We zullen haar missen. Wij wensen Rob en de kinderen veel sterkte bij het verwerken van dit immens grote verlies.

NIEUWSBRIEF JULI 2016

Montmartre dagen
Op zondag 10 juli, 24 juli en 14 augustus is iedereen welkom tussen 13.00 uur en 17.00 uur op het kerkplein en in de Kerkstraat om te genieten van onze Montmartredagen. De kunstenaars zijn aan het werk, hebben ook werk meegenomen en willen graag vertellen over wat hen boeit. Vanzelfsprekend is het werk ook te koop. Veel kunstenaars hebben zich aangemeld, zowel uit Ommen, als de Vechtstreek en ver daar buiten. Straatmuzikanten trekken rond en dat maakt het totaal heel gezellig.

Bestuur mutaties
We waren al enige tijd op zoek naar een nieuwe penningmeester. We hebben haar gevonden: Maria van Dijk – Elferink. Ze stelt zich in het volgende item voor. Linda Vos – van Erk neemt als lid de p.r. taak op zich.

Maria van Dijk – Elferink
Mijn naam is Maria van Dijk – Elferink. Ik woon nu ruim drie en een half jaar in Ommen, samen met mijn man Gerrit. We gaan graag op pad met een kunstroute of lopen binnen in een galerie. Kortom: ik ben geïnteresseerd in kunst en heb een heel goed gevoel over de activiteiten die Stichting Vechtdalkunsten ontwikkelt. Ik hoop dat ik vanuit mijn nieuwe bestuursfunctie mag bijdragen aan de verbreding van kunst in Ommen in het algemeen en dat dit mag leiden tot een uitbreiding van enthousiaste mensen die kunst weten te waarderen en mogelijk zelf worden aan- gezet hun eigen talenten te ontplooien.

Liesbeth Luinstra overleden
Donderdag 30 juni is Liesbeth Luinstra overleden. Op Montmartre was ze altijd van de partij en werkte ze enthousiast aan een nieuw schilderij. We zullen haar warmte missen. We wensen Han en Loes veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Pop up gallery
De panden in de Kerkstraat zijn in zijn geheel verkocht aan een nieuwe eigenaar. Onze gebruikersovereenkomst blijft ook van kracht bij de nieuwe eigenaar. We blijven dus met kunst in de gallery op Kerkstraat 7 en richten de etalages van de andere panden in.

Lezing Maaike Elise van Steenis
Op woensdag 28 september komt Maaike van Steenis naar Ommen om te vertellen over marketing en succesvol ondernemen in de creatieve sector. Ze heeft onder meer lezingen gegeven bij de NABK, Cultuurcongres en Kunstcongres. Als je meer over haar kwaliteiten wilt lezen, dan kun je dat via internet gemakkelijk opzoeken. De lezing begint om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur, in de bovenzaal van ‘Tante Pos’, Markt 17 in Ommen. Na de pauze bespreken we graag onze nieuwe activiteit in 2017. Kunstenaars kunnen zich aanmelden via een mailtje naar Elly: secretaris@vechtdalkunsten.nl Er zijn voor kunstenaars, die vriend zijn, geen kosten aan verbonden.

Nieuwe expositie
Van 30 juni tot en met 28 augustus is er een nieuwe expositie in onze pop up gallery. We zijn erg tevreden over de kwaliteit en de inrichting. Van harte welkom.

 

Vechtdalkunsten wint cultuurprijs Ommen

Uit handen van wethouder Ko Scheele heeft Stichting Vechtdalkunsten op vrij-dagavond 03 juni de cultuurprijs Ommen 2016 in ontvangst genomen.

 

De cultuurprijs is een prijs, die ingesteld is door de gemeente Ommen in sa-menwerking met het Cultuurplatform Ommen. De prijs is €1000,-. Ook mag de winnaar een jaar lang in haar uitingen het logo van de cultuurprijs gebruiken. Uit elf kandidaten zijn drie organisaties genomineerd. Het Nationaal Tinnen Fi-guren Museum, Streekmuseum Ommen en Stichting Vechtdalkunsten. De inwoners van Ommen, die allen mochten stemmen, en de jury van het Cultuur-platform Ommen waren unaniem in hun oordeel.

Stichting Vechtdalkunsten zet zich op verschillende manieren in voor de beel-dende kunst in Ommen. Het is een vernieuwend initiatief met een breed draagvlak en publiek. Ook de verbinding die Stichting Vechtdalkunsten maakt met de bevolking, winkeliers , toeristen en kunstenaars wordt geroemd.


 

mei 2016

Wij doen mee aan de WAK. Op zaterdag 28 en zondag 29 mei van 13.00 uur tot 17.00 uur zijn kunstenaars aan het werk in de Kerkstraat en in de pop – up gallery. Vanzelfsprekend is de gallery dan ook geopend.

 

Stichting Vechtdalkunsten is genomineerd voor de cultuurprijs van de gemeente Ommen.

Tot 28 mei aanstaande kun je je stem uitbrengen.
Stem op Stichting Vechtdalkunsten door een mail te sturen naar:
cultuurprijs@ommen.nl
Je naam
Je adres

Je stem is alleen geldig als je in de gemeente Ommen woont. Wil je familie, vrienden, kennissen en buren ook stimuleren te stemmen?
Zo zetten we samen kunst op de kaart van Ommen.

 

 

 

 

Van 5 mei tot en met 26 juni is er een nieuwe expositie in onze pop-up gallery op Kerkstraat 7.

De exposanten zijn:

Joke Bronsvoort keramiek
Gerdien Kok schilderijen
Loeki Leeuwerik keramiek
Carla Luik schilderijen
Claire Poutsma schilderijen
Harry Soepenberg schilderijen
Pieter Veldman schilderijen

 

 

 

 

 

 

 

 

Pop-up gallery Ommen

Medio februari start stichting Vechtdalkunsten met een pop-up gallery op Kerkstraat 7 in Ommen. De overige etalages worden met kunst gevuld.

Stichting Vechtdalkunsten is in goed overleg met de eigenaar en de beheerder van de panden in de Kerkstraat tot een mooie invulling van dit sfeervolle straatje gekomen. Ook de gemeente Ommen heeft, bij monde van wethouder Ko Scheele, constructieve medewerking toegezegd.

Afgelopen week hebben alle kunstenaars, die bij de stichting ingeschreven staan, een uitnodiging gekregen te participeren. Velen hebben snel en uiterst enthousiast gereageerd. In Kerkstraat 7 exposeert een aantal kunstenaars twee maanden lang een deel van hun werk.
In de etalages van Kerkstraat 5, 9 en 11 zullen zij hun eye-catchers tonen. De etalages van Kerkstraat 6 en 8 zullen gevuld worden met een voorproef van de expositie van de volgende twee maanden. Alle exposerende kunstenaars zijn vriend van de stichting Vechtdalkunsten.

 

 

Jaarlijks stellen in de derde en vierde week van oktober winkeliers hun etalage en winkel ter beschikking aan Ommer kunstenaars.

 

Kijk op Kunst 2015; een daverend succes. Tijdens de dertien dagen Kijk op Kunst hebben 1160 belangstellenden de overzichtstentoonstelling op Brugstraat 21 bezocht. “Een ongekend succes dat nog nooit eerder is vertoond,” aldus voorzitter Tom Lucassen. “De winkeliers en horeca zijn enthousiast en de kunstenaars zeer tevreden. Wat wil je nog meer?”


Vanaf 17 oktober hebben 39 Ommer kunstenaars in 42 winkels hun kunstwerken geëtaleerd. Bij Woods Fashion for Kids is men uiterst content. “De uitgezochte kunst is qua kleur en uitstraling helemaal in evenwicht met onze modecollectie. Vrolijk, kleurrijk en stralend. Ook de voorstellingen sluiten helemaal aan bij onze Kids.” Ook bij LEF Fashion is men helemaal lyrisch. “Dit zou vaker moeten gebeuren. Stichting Vechtdalkunsten moet hiermee doorgaan.” De duizendste bezoeker, Anneke Jaspers, werd door secretaris Elly Rijnders speciaal welkom geheten en op de overzichtsexpositie rondgeleid.
De gastheren en –vrouwen hebben veel boeiende en enthousiaste gesprekken gevoerd met de bezoekers. In het gastenboekje staan veel lovende en stimulerende woorden. Wat een positiviteit. Wat een stimulans.

Op zaterdag 31 oktober werd penningmeester Linda Vos van Erk door een onbekende, terugkerende bezoeker spontaan getrakteerd. “Hebben jullie koffie? Ik heb gebak!” sprak de Hattemmer. Hij had zojuist de expositie bezocht, was gebak gaan halen en weer teruggekeerd. Stichting Vechtdalkunsten gaat op de ingeslagen weg verder. “We zijn nog niet helemaal tevreden. Ik zie nog lege etalages en winkeliers die nog niet meedoen”, aldus Tom Lucassen. Nieuwe winkeliers die het volgend jaar ook mee willen doen kunnen zich melden bij de secretaris van stichting Vechtdalkunsten.
www.vechtdalkunsten.nl

Anneke Jaspers, de duizendste bezoeker