facebook 08

nieuws

Jaarlijks stellen in de derde en vierde week van oktober winkeliers hun etalage en winkel ter beschikking aan Ommer kunstenaars.

Kijk op Kunst 2018

Kom kunst kijken in Ommen tijdens de herfstvakantie!

Stichting Vechtdalkunsten Ommen organiseert ook dit najaar weer Kijk op Kunst; een prachtige herfstactiviteit in de winkelstraten van Ommen.
Tijdens de herfstvakantie(s) van 13 tot en met 27 oktober stellen negenenveertig winkeliers hun etalages en winkelruimte beschikbaar voor het tentoonstellen van de werken van éénenveertig verschillende kunstenaars uit Ommen en omstreken. Voor u als publiek dé gelegenheid om kennis te maken met diverse kunstvormen zoals beelden, schilderijen, keramiek, houtsnijwerk, sieraden, conceptuele kunst, aquarellen en tekenkunst.

Nieuw tijdens Kijk op Kunst 2018: een publieksprijs!

Win een kunstwerk van kunstenaar Bard Peskens!

U kunt dit winnen door uw stem uit te brengen op de combinatie etalage/kunstwerk(en) die u het meest aanspreekt. Dat kunt u doen door het strookje op de achterkant van de flyer in te vullen.
Inleveren van de strookjes kan bij Flater (nr. 3, Markt 18) of bij Jouwprintshop (nr. 27, Vrijthof 5 c). Uit de ingeleverde strookjes trekken we een winnaar voor de publieksprijs. De winnaar wordt daarvan persoonlijk op de hoogte gesteld.

Daarnaast krijgt de winnende combinatie etalage/kunstwerk(en) als prijs de foto op de voorkant van de flyer van Kijk op Kunst 2019.

Flyers, met daarin een wandelroute met plattegrond en nummering en de namen van deelnemende winkeliers en kunstenaars, worden ruim verspreid.
U vindt de flyers onder andere bij de deelnemende winkeliers (herkenbaar aan een deurposter), in diverse restaurants, in de bibliotheek, op het station en bij verschillende vakantieverblijven. De flyer kunt u ook hier downloaden.

Wij nodigen u van harte uit om deze herfst kunst te komen kijken in Ommen!

Werkgroep Kijk op Kunst; Annemarie, Joke, Margreet, Bard en Rieta

 

Kijk op Kunst 2017

Van 14 oktober tot en met 29 oktober stellen 41 kunstenaars uit Ommen hun werk ten toon in 45 winkels in het centrum van Ommen.

Stichting Vechtdalkunsten organiseert Kijk op Kunst in het centrum van Ommen. Een evenement, dat in 2008 begon, mag zich na tien jaar op rij nog steeds verheugen op enorme belangstelling. Geweldig om te zien hoe het toch al niet geringe kunstaanbod ook in de beide herfstvakantieweken het kunstseizoen verlengt.

Vijfenveertig winkeliers stellen etalage en winkelruimte ter beschikking om schilderijen, beelden en keramiek ten toon te stellen. De deelnemende winkeliers zijn herkenbaar aan de deurposter. Het nummer op de poster correspondeert met het nummer in de folder. De folder is verkrijgbaar bij de deelnemende winkeliers, diverse restaurants, in de bibliotheek en in de Carrousel.

Kijk op Kunst 2016

Van 15 oktober tot 30 oktober 2016, beide herfstvakantieweken, stellen kunstenaars hun werk ten toon in 42 winkels in het centrum van Ommen.
Tweeënveertig winkeliers stellen etalage en winkelruimte ter beschikking om schilderijen, beelden en keramiek ten toon te stellen. De deelnemende winkeliers zijn herkenbaar aan de deurposter. Het nummer op de poster correspondeert met het nummer in de folder.
De folder is verkrijgbaar bij de deelnemende winkeliers, The Read Shop (VVV),diverse restaurants, in de bibliotheek en in de Carrousel.

Kijk op Kunst 2015

Van 17 oktober tot en met 31 oktober 2015 stellen 40 kunstenaars uit Ommen hun werk ten toon in 42 winkels in het centrum van Ommen. Op Brugstraat 21 is een overzichtstentoonstelling van alle deelnemende kunstenaars.

Dit jaar heeft Stichting Vechtdalkunsten de organisatie van Kijk op Kunst, voorheen Kunst te Kijk, opgepakt. Tweeënveertig winkeliers stellen etalage en winkelruimte ter beschikking om schilderijen, beelden en keramiek ten toon te stellen. De deelnemende winkeliers zijn herkenbaar aan de deurposter. Het nummer op de poster correspondeert met het nummer in de folder. De folder is verkrijgbaar bij de deelnemende winkeliers, diverse restaurants, in de bibliotheek en in de Carrousel.

De heer en mevrouw Hurink stellen het pand Brugstraat 21 belangeloos ter beschikking voor de overzichtstentoonstelling. Op 185 vierkante meter is er van iedere kunstenaar ander werk te zien.

De overzichtstentoonstelling is gedurende de hele periode, met uitzondering van de zondag, geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur