Timmerman, Max

Timmerman, Max

Disciplines: Schilderen en tekenen | Woonplaats: Nieuwleusen
 
Disciplines: Schilderen en tekenen | Woonplaats: Nieuwleusen
Mijn kunstwerken
 • Over mij
  Max Timmerman (1950) is beeldend kunstenaar, schilder, tekenaar, graficus en maker van kleine objecten en gedichten.

  Hij studeerde aan de academie voor beeldende kunsten in Utrecht en Enschede (AKI)

  Timmerman's werk gaat altijd over de oorsprong van de dingen, een zoektocht naar de bron! Daarbij speelt de natuur, in al haar facetten, een belangrijke rol. Opgegroeid als zoon van een Ornitholoog (vogeldeskundige) leerde hij al snel de waarde onderkennen die de natuur, de bron van alle bestaansvormen, voor hem had. Paleontologie en de evolutietheorie spelen daarbij belangrijke uitgangspunten. Vogels als symbool voor de vrijheid en vlinders als symbool voor de ziel zijn kenmerken in zijn werk. Max werkt vaak in series van 3 schilderijen met thema's als: Vlinders, vogels, dieren, balansen, takken en soms mensen.

  Uitgangspunten voor zijn tekeningen, grafiek en samengestelde schilderijen zijn vaak voorwerpen die hij tijdens zijn veelvuldige reizen verzamelde. Zoals: vlinders uit de Amazone en Japan, een stukje hout uit Afrika en een klein vliegtuigje uit New York. Max werk is realistische en soms enigszins abstract. Het is vaak een lange zoektocht naar een specifiek voorwerp en vorm, beeld en betekenis. Daardoor is een schilderij soms pas na jaren af.

  De essentie van Kunst is voor Max het tonen van een werkelijkheid zoals die door hem is ervaren. Waarbij hij hoopt dat de toeschouwer eveneens een beetje geraakt wordt en beseft dat het leven bestaat uit zoveel verschillende werkelijkheden en zich realiseert dat er niet één waarheid bestaat!
 • Discipline(s)
  Schilderen en tekenen
 • Woonplaats
  Nieuwleusen

Inloggen

Stichting Vechtdalkunsten

Beerzerweg 1a
7731PA Ommen

RSIN 854456417
KvK 61709808
BTW 854456417
Bank NL37RABO0195261844


Copyright © 2019 Stichting Vechtdalkunsten
Privacyreglement - Disclaimer - Realisatie: Dois Webdesign